عصر قم

آخرين مطالب

توجه به انرژی‌های تجدیدپذیر برای حل بحران ناترازی| سرمایه‌گذاری در نیروگاه‌های خورشیدی قم گفتگو

توجه به انرژی‌های تجدیدپذیر برای حل بحران ناترازی| سرمایه‌گذاری در نیروگاه‌های خورشیدی قم
  بزرگنمايي:

عصر قم - این روزها بحث داغ کشور بحران ناترازی است، بحرانی که تأثیر منفی آن بر صنعت و تولید به وضوح قابل لمس است و تا حدی در برخی واحدهای صنعتی، این ناترازی‌ها به تعطیلی بسیاری از واحدهای تولیدی منجر شده است. ناترازی انرژی تنها در بخش برق اتفاق نمی‌افتد، چرا که در زمستان امسال با سردی هوا، دولتی‌ها مجبور شدند تا با کبمود گسترده، گاز سوخت نیروگاه‌های حرارتی را به‌کار بگیرند تا از سوخت‌های جایگزین استفاده کنند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
لذا با توجه به این بحران، دولتی‌ها را بر آن داشته تا به سمت انرژی‌های تجدیدپذیر گام بردارند و در این زمینه سرمایه‌گذاری و برنامه‌ریزی لازم را انجام دهد. در قم با در نظر گرفتن اقلیم و وضعیت آب و هوایی و وجود 300 روز آفتابی، فرصت مناسبی برای سرمایه‌گذاری در احداث نیروگاه خورشیدی فراهم شده است.
استاندار تازه‌ نفس قم، سرمایه‌گذاری در نیروگاه خورشیدی را جزو اولویت‌های خود قرار داده و اعلام کرده است که اکنون یک نیروگاه 600 مگاواتی برای قم برنامه‌ریزی شده است.
با توجه به بحران ناترازی در بخش صنعت، تلاش بر آن است تا فاز نخست نیروگاه که ظرفیت 100 مگاواتی دارد، تا پایان سال جاری به بهره‌برداری برسد تا در تابستان امسال ناترازی‌ها به پایین‌ترین حد ممکن کاهش یابد.
سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر؛ راه برون‌رفت از بحران ناترازی

عصر قم

معاون بهره‌برداری شرکت توزیع نیروی برق استان قم در گفت‌وگو با خبرنگار بازار با اشاره به برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده برای جبران ناترازی‌ها گفت: در ابتدا باید ناترازی را تعریف کنیم. ناترازی به وضعیتی گفته می‌شود که در آن تقاضا و عرضه انرژی در یک کشور یا منطقه تعادل ندارد؛ به عبارت دیگر، توازنی بین مصرف و تولید وجود ندارد. برای برون‌رفت از این بحران باید به سمت سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر گام برداریم.
محمد ارجمندزاده افزود: سرمایه‌گذاری در زمینه تولید انرژی‌های تجدیدپذیر راه‌حل مطلوبی برای بحران ناترازی‌های کشور است. در حوزه تولید، کشور ما توانایی دارد که به سمت احداث نیروگاه‌های بادی و خورشیدی قدم بردارد. نیروگاه‌های بادی بیشتر در مناطقی مانند منجیل و خراسان و در حال حاضر هم در قزوین جانمایی شده‌اند. انرژی غالب کشور، نیروگاه‌های خورشیدی است و در همین استان قم، ظرفیت خوبی در زمینه انرژی تجدیدپذیر خورشیدی داریم.
ارجمندزاده: قم سالانه بیش از 300 روز آفتابی دارد و قرار است یک نیروگاه خورشیدی 600 مگاواتی در این استان سرمایه‌گذاری و احداث شود تا بتوان بحران ناترازی را رفع کرده و بخشی از نیازهای سراسری را تأمین کنیم
وی با اشاره به ظرفیت‌های قم در زمینه سرمایه‌گذاری در انرژی خورشیدی بیان کرد: در استان قم با توجه به شرایط اقلیمی، سالانه بیش از 300 روز آفتابی داریم. بنابراین، استاندار جدید طی برنامه‌ای از تمام دستگاه‌ها، به ویژه وزارت نیرو، درخواست کرده‌اند تا در زمینه ناترازی همکاری کنند و قرار است یک نیروگاه خورشیدی 600 مگاواتی سرمایه‌گذاری و احداث شود تا بتوان بحران ناترازی را رفع کرده و بخشی از نیازهای سراسری را تأمین کنیم.
معاون شرکت توزیع نیروی برق قم در ادامه اظهار داشت: اکنون زمین‌هایی واگذار شده و سرمایه‌گذاری‌هایی هم جذب شده است، اما با توجه به سرمایه‌گذاری در این نوع انرژی، اعتبار بالایی لازم است. به همین دلیل، در این حوزه از انرژی‌های تجدیدپذیر عقب افتاده‌ایم. این نیروگاه در چند فاز احداث می‌شود و در ابتدا قرار است با جذب سرمایه‌گذاری خارجی، تجهیزاتی تهیه کنیم. برخی از این تجهیزات از صندوق توسعه ملی تأمین شده است. این نیروگاه در چند فاز برنامه‌ریزی شده و طی سه فاز به بهره‌برداری خواهد رسید.
ارجمندزاده بیان کرد: برنامه‌ریزی داریم حداقل بین 80 تا 100 مگاوات را وارد مدار کنیم تا در تابستان سال آینده بحران ناترازی را، به ویژه در بخش صنعت و کشاورزی، مرتفع نماییم. طبیعی است که در سال اول نیاز به تأمین مالی و جذب سرمایه برای راه‌اندازی این نیروگاه داریم که زمان‌بر است. فاز نخست که 100 مگاواتی است، نیاز به پست و احداث خط برای اتصال به شبکه دارد، اما استاندار، وزارت نیرو، معاونین و مسئولان محلی عزم و اراده دارند تا تابستان سال آینده بخشی از مشکلات ناترازی را حل کنند.

عصر قم

فرهنگ‌سازی در مدیریت مصرف و تأثیر آن بر کاهش بحران ناترازی
معاون بهره‌برداری شرکت توزیع نیروی برق استان قم ادامه داد: باید بگویم هرچقدر هم در بتوانیم برق تولید کنیم، در زمینه مدیریت مصرف آن موفق نباشیم، نمی‌توانیم ناترازی را حل کنیم. در حالی که انرژی با زحمات و هزینه‌های بالایی تولید می‌شود، اما در مصرف آن مدیریت و فرهنگ‌سازی کافی صورت نمی‌گیرد. تمام کارشناسان اقتصادی معتقدند که مدیریت مصرف، کم مصرف کردن نیست بلکه درست مصرف کردن است. بسیاری از ساختمان‌های ما دارای نماهایی هستند که انرژی را هدر می‌دهند. تابلوهای تبلیغاتی نیز تأثیر منفی در مصرف برق دارند. باید در رسانه‌ها و همچنین علما، روحانیون، مربیان در مدارس، فرهنگ‌سازی و مدیریت مصرف برق را اطلاع‌رسانی و تبیین کنند
ارجمندزاده در پاسخ به سؤال مبنی بر اینکه آیا تجهیزات و سلول‌های خورشیدی تولید داخلی داریم یا خیر، گفت: اتفاقاً فاز اول نیروگاه قم بخشی از آن در داخل کشور و از شرکت مانا انرژی، که یک شرکت کاملاً ایرانی و دانش‌بنیان است، تأمین شده است. این شرکت به عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده سلول و پنل خورشیدی در ایران فعالیت دارد؛ اما حجم نیاز در کشور بسیار بالا است و بنابراین لازم است بخشی از تجهیزات از خارج وارد شود. با توجه به اتفاقاتی که در جهان رخ داده، ما تنها کشور واردکننده پنل خورشیدی از چین نیستیم.
آشتیانی: با احداث یک نیروگاه خورشیدی در کنار شهرک صنعتی شکوهیه قم، ظرفیت تولید 50 مگاوات برق برای کمک به تأمین انرژی مورد نیاز واحدهای تولیدی مستقر در این شهرک صنعتی فراهم می‌شود
وی افزود: کشوری مانند آلمان برای نیروگاه‌های خورشیدی خود پنل‌هایی را از چین وارد می‌کند. کشور آمریکا با زیرساخت و منابع خود به دلیل قیمت پایین و هزینه نیروی کار کمتر نیز پنل‌ها را از چین تأمین می‌کند. اکثر کشورهای دنیا پنل‌هایی را از چین وارد کرده‌اند و کشور ما نیز؛ وزیر نیرو و خود وزیر در حال پیگیری هستند تا عدد قابل توجهی نیروگاه خورشیدی وارد مدار کنیم.
اختصاص 70 هکتار زمین در شهرک شکوهیه برای تولید برق خورشیدی
مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی قم نیز در گفت‌وگو با خبرنگار بازار از اختصاص زمین‌هایی برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی خبر داد و عنوان کرد: با احداث این نیروگاه خورشیدی در کنار شهرک صنعتی شکوهیه، ظرفیت تولید 50 مگاوات برق برای کمک به تأمین انرژی مورد نیاز واحدهای تولیدی مستقر در این شهرک صنعتی استان فراهم شده و بحران ناترازی در واحدهای تولیدی حل خواهد شد.
وحید آشتیانی اظهار داشت: ما برای تأمین برق مورد نیاز تولیدکنندگان در شهرک‌های صنعتی استان تأکید داریم و بر احداث نیروگاه‌های مقیاس کوچک اصرار داریم؛ چرا که این نوع نیروگاه‌ها نقش مهمی در کاهش بحران ناترازی در بخش تولید دارند و محدودیت‌های انرژی برق در فصل تابستان را در بخش صنعت رفع خواهند کرد.
گفتنی است که مدیریت شهری قم نیز قرار است یک مزرعه خورشیدی در زمینی به مساحت 100 هکتار، با هماهنگی سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر در قم، احداث کند.
با اجرای این پروژه‌های بزرگ، قم می‌تواند به یکی از قطب‌های تولید انرژی پاک در کشور تبدیل شود. سرمایه‌گذاری در نیروگاه‌های خورشیدی نه‌تنها بحران ناترازی را کاهش می‌دهد، بلکه به توسعه پایدار و اشتغال‌زایی کمک می‌کند. آینده روشن قم در گرو تصمیمات امروز برای بهره‌گیری از ظرفیت‌های بی‌نظیر انرژی‌های تجدیدپذیر است.

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/697491/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حمله تند آیت‌الله شب‌زنده‌دار به دست دادن بازیگران در جشنواره: شبه فحشاست، خجالت‌زده‌ام

انتقاد تند آیت‌الله شب زنده‌دار از حواشی جشنواره فجر: وزیر ارشاد باید اعتراض می‌کرد و جلسه را ترک می‌نمود

آیت‌الله علم‌الهدی: یقین؛ کلیدواژه پیروزی در جهاد و انقلاب/ راهبرد دشمن، ایجاد تردید در نیرو‌های انقلابی است

باز با گریه به آغوش تو بر می گردم!

خواب پروانه شدن میبیند!

داستانک/ پند حکیم

استفاده از آجر در 60 درصد نمای ساختمان‌های هسته مرکزی شهر قم الزامی است

قم ؛پایتخت فرش ابریشم جهان در پیچ و خم قوانین دست و پاگیر

افتتاح خطوط انجین فاز 2 گروه صنعتی نیرو موتور در شهرک صنعتی شکوهیه قم

رصدخانه فیزیکی شهر قم به محض مکان‌یابی مناسب احداث می‌شود

توقیف یک تن نبات منقضی و فاقد مشخصات بهداشتی در قم

شورای شهر: محدودیتی برای تردد خودروهای پلاک شهرستان در تهران نداریم

بی‌رغبتی جوانان 18 تا 24 سال برای تحصیل در دانشگاه

حکم قصاص برای قتل مزاحم خواهر

مشاهدۀ یوزپلنگ آسیایی در سمنان

فروپاشی شبکه جعل اسناد زمین‌های دولتی در فرحزاد

عرضه ماهانه 10 قوطی شیرخشک یارانه‌ای برای هر نوزاد

تشکیل پرونده قضایی برای دو هنرمند به دلیل «اقدام خلاف عرف و شرع»

پیام مهندس سعید اوحدی، معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران به مناسبت روز جانباز

چهارمین جلسه «حکمت و بصیرت مدیران بنیاد شهید و امور ایثارگران» برگزار شد

دومین نشست «دبیران ستادهای استانی کنگره ملی شهدای غریب اسارت» برگزار شد

زندگی شهدای غریب اسارت ظرفیت خلق داستان‌‌های فاخر را دارد

خانه‌تکانی یونایتد؛ پاکسازی آموریم ادامه دارد

اسطوره فاینورد: جای خالی جهانبخش حس می‌شود

خشم پس از تساوی دامن سید حسین را گرفت

هاشم بیک‌زاده: همین الان سرمربی بزرگ خارجی بیاورید

داوید آلابا در تمرین مصدوم شد

گزارش باشگاه پرسپولیس از آخرین تمرین برای بازی مقابل الهلال

حضور قابل توجه بانوان در جشنواره رشته‌های بیلیاردی

شکایت الشرطه از باشگاه استقلال

سپاهان با 2 غایب مقابل ملوان

آینده گران‌ترین والیبالیست دنیا مشخص شد

بمب رونالدو؛ در برنابئو خداحافظی می‌کنم

تاج: رأی دیدار پرسپولیس - تراکتور تنبیهی خواهد بود

رد ارتباط اوتیسم با مشکلات سلامت مادر در بارداری

حقیقت تلخ درباره خامه روی کیک

«سندرم گیلن باره»: هند با شیوع یک بیماری‌ فلج‌کننده روبروست

نکته‌ای مهم درباره معاینه چشم اطفال

آیت الله عبادی زاده: امام سجاد علیه السلام ترکیب اقتدار و مظلومیت است

آیت‌الله نوری‌همدانی: امام سجاد اسلام را از انحراف جدا کردند

واکنش آیت‌الله شب‌ زنده‌دار به اتفاقات اخیر جشنواره فجر / وزیر ارشاد باید اعتراض می‌کرد و بیرون می‌رفت

جایزه برای انتخاب شعار نمایشگاه کتاب

برگزاری جشن 62 سالگی شورای کتاب کودک

تو در چنگ منی!

20 کتابخانه عمومی در اسکاتلند رو به تعطیلی هستند

شانزدهمین یادواره 63 شهید مدرسه علمیه رسالت قم برگزار می شود

بهره برداری از 46 پروژه بخش کشاورزی قم با سرمایه گذاری 500 میلیارد تومان

نگاهی به فیلم‌های روز دوم جشنواره فیلم فجر در قم/ از «آنتیک» نائیجی تا «خدای جنگ» دارابی

آغاز ثبت تخلف عبور از چراغ قرمز در 6 تقاطع جدید قم

چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر در قم آغاز شد